BLOEMETJES EN BIJTJES

Na een start met een vaal zonnetje werd de zon woensdag allengs steeds feller. In de wind bleef het toch wel wat guur. De geënte pruimenboompjes die afgelopen jaar niet aangeslagen waren, werden (buiten in volle grond) nu weer opnieuw geënt; de kans dat de enten nu wel aanslaan is een stuk groter en als ze aanslaan heb je ook al dadelijk een heel behoorlijk boompje.
Er kwam nog iemand met wat appeltakjes die we voor haar geënt hebben.
Ook al was er eergister maar een kleine ploeg toch werden er flink wat bomen gesnoeid.
De haag bij de uitrit in het vak bij de tunnelkas werd een stukje ingekort, zodat we met tractor en aanhangwagen makkelijker de bocht kunnen nemen. Er moest flink getrokken worden om de haag uit elkaar te krijgen. Het resultaat werd uiteindelijk goed gevonden.

Het terrein van De Fruithof Frederiksoord begint nu ook echt weer tot leven te komen. Op de vele bloeiende gele kornoeljes, de grote Mirabellenbomen, katjes en vele meizoentjes komen veel bijen en hommels af om de honing te verzamelen en voor ons nuttig werk te doen als bestuiver.
Ook de pruimen-, appel- en perenbloesemknoppen beginnen te schuiven; dus binnenkort ook daarvan bloemen te zien.
Met behulp van veel machinekracht werden een paar dode appel- en perenbomen met kluit en al verwijderd. We hebben meteen nieuwe (eigen opkweek) aangeplant.
Onze vrijwilliger met veel kikkerkennis heeft ook al de eerste kikkerdril van dit jaar gespot.
Vorig jaar werd op dezelfde tijd kikkerdril gezien.
Trouwens:
voor de cursus “Snoeien Leifruitbomen” a.s. zaterdag 18 maart zijn nog een paar plekken beschikbaar. Aanmelden kan nog.