DROOGTE

Inmiddels is het al een tijd erg droog en de laatste week ook nog eens erg warm met een flinke wind waardoor de grond nog sneller uitdroogde. We vrezen dan ook dat onze bloemenzaadmengsel in onze kilometer lange bloemenlint dit jaar niet veel bloeiends zal brengen. Toch blijvent er gelukkig nog veel bloeiende planten en struiken te zien.
De jonge, in herfst en winter geplante fruitboompjes moesten we hoognodig flink water geven.
Onze fraaie 2dehands watertank kon nu goed gebruikt worden. Met de pomp in de opkweekhoek werd water opgepompt. Rond de geplante boompjes werden geulen gegraven en diverse malen met veel water gevuld.
De waterpomp werd daarna aangesloten op de sproeier in de opkweekhoek zodat onze jonge boompjes daar ook van voldoende water worden voorzien.
Verder hebben we het onkruid in de opkweekhoek weer verwijderd, boomspiegels gemaaid, leibomen genepen en uiteraard ook gewoon de hoogstambomen gesnoeid.
Tijdens alle werkzaamheden werden veel prachtige insecten gespot.
De appelbomen zijn inmidels wel uitgebloeid en beginnen nu appeltjes te vormen waarvan sommigen al enkele centimeters dik zijn.

In onze singels staan ook bijzondere bomen en struiken zoals de Kurkiep (Ulmus Carpinifolia Suberosa) met tot wel 5 cm dikke ribbels op de stam en takken. Enkele weken geleden (zie 19 maart jl.) schitterde deze boom al toen hij volgeladen was met lichtgele “dubbeltjes” waarin de zaden verpakt zijn.
Het lijkt dan net of deze iep vol in bloei staat.

Vandaag is een begin gemaakt met de aanleg van de wandelpad dwars door de Fruithofterreinen.
Hiervan volgt over een paar dagen een verslag met foto’s.