EEN BEETJE LENTEGEVOEL

Op de cursus Snoei leifruitbomen van afgelopen zaterdag is door de cursisten weer veel kennis opgedaan. Ze kunnen nu thuis aan de slag gaan.
Deze woensdag was het wel wat warmer dan zaterdag; eerst moest wel de rijp smelten, maar daarna liep de temperatuur snel op. We konden tussen de middag zelfs buiten lunchen!
Door de zon beginnen nu ook de kasdruiven eindelijk uit te lopen.
De fraaie Pinova appel zit ondanks de vele stormen toch nog helemaal vol met appels; het blijft een fraai gezicht en het is best een lekkere appel.
De Fruithof Frederiksoord komt niet alleen door de vele schuivende knoppen tot leven maar ook door alle zingende vogels; een waar concert wordt er hier gegeven.
De mirabel/kroosjespruim staat nu echt in volle glorie te pronken waar veel zoemende bijen en hommels op af komen.
Door de grote opkomst van vrijwilligers werden veel bomen gesnoeid; de drainage in de al gegraven geul gelegd, boompjes verkocht, opkweekhoek omgespit en de stroken gefreesd waar straks de bloemen in uitgezaaid zullen worden. Ook de perenleifruitbomen zijn gesnoeid (nog niet af). Al met al veel werk verzet met zijn allen.
De vrijwilligers van de Gehandicaptentuin hadden ook vele soorten tomaten uitgezaaid die straks in mei op de Lentefair te koop aangeboden worden.
Ook de kikkers in de sloten zaten niet stil; met z’n allen waren ze bezig flink wat kikkerdril te produceren. De kikkerfamilies worden vast flink groter.