EERSTE RIJPE APPELS

Het was een zeer warme woensdag. Uiteindelijk werd het 30 graden. Door de hoge temperaturen en de gevallen regen, worden de appels al snel rijp. Eindelijk kunnen we dan onze tanden zetten in de eerste rijpe appels.
De eerste appels die geplukt werden waren de Tydeman’s Early Worcester en de Perzikrode Zomerappel (nog niet álle appels aan deze bomen zijn rijp).
Van de fraai ogende appel Beauty of Bath kunnen waarschijnlijk de eerste appels volgende week geplukt worden.
Van de pruimen is de Lützelsacher Frühzwetsche rijp; helaas hangen er hier maar een paar aan.

Bij onze (verkoop) blokhut zitten inmiddels de zijwanden erin. De schuifdeuren van de (opberg) tunnelkas zijn afgelopen week geplaatst, maar nu moest nog de deuropening vergroot en de oprit met tegels bestraat worden.
Omdat enkele appelbomen zó vol zitten met appels is er ook een begin gemaakt aan het uitdunnen ervan. Minimaal 30% van de appels moeten eraf. Het mooist is als de steeltjes van de verwijderde appels nog aan de boom blijven zitten om geen schade aan de nog hangende appels van de rest van het trosje
te veroorzaken.
Bij een gedeelte van de perenleibomen had het nijpen van de uitlopers wat te laat plaats gevonden waardoor ze te lang waren
geworden. Deze werden met de snoeischaar flink ingekort om toch te proberen wat vruchtknopontwikkeling te creëren.
Met de bosmaaier werd het gras onder de leibomen kort gehouden, met de tractor gebeurde dat onder de hoogstambomen.
In de opkweekhoek gaat de groei van de jonge boompjes zo snel dat het aan/bijbinden ervan nauwelijks bij te benen is. Ook werd verder gegaan met inventariseren en opnieuw labelen van deze jonge boompjes en werd er geschoffeld.
Zo vloog een lekkere dag voorbij.
Mocht u tijdens uw vakantie zin hebben in een uitje:
kom gerust langs op een woensdag en
vanaf 1 augustus óók op zondagmiddag !