Fruitpersdag in Frederiksoord

Op woensdag 24 oktober is iedereen weer van harte welkom op de jaarlijkse Fruitpersdag op de Fruithof in Frederiksoord. Je kunt dan zelf appels en peren komen rapen om deze vervolgens laten persen tot heerlijk vers sap. Erg leuk om samen met je kinderen te doen.

Tijdens de open dag wordt door Slowfood Nederland een heuse appel-proeverij verzorgd. De opzet is om een aantal oude appelrassen op te nemen in de ‘Ark van de Smaak’. De Ark van de Smaak is een catalogus van kleinschalige kwaliteitsproducten die horen bij een specifieke cultuur, historie of traditie van een streek of land. Genomineerde appelrassen zijn o.a. de Ananas Reinette, de Rode van Boskoop en de Princess Noble. Van deze en andere bijzondere fruitrassen kun je de bomen kopen, en krijg je advies over de verzorging en het onderhoud.

Ook worden er rondleidingen verzorgd. We nemen je dan mee over het Struunpad die door de boomgaard slingert, en laten je van alles zien en proeven. De imker is aanwezig om uitleg te geven over de bijen. En wil je weten welk fruitras je in de tuin hebt staan, neem dan een appel of peer mee. Er is namelijk een team van deskundigen aanwezig om ze te determineren.

De Fruitpersdag is van 10.00 – 16.00 uur. Toegang is gratis!