Fruitpersdag in Frederiksoord

Op woensdag 24 oktober was iedereen weer van harte welkom op de jaarlijkse Fruitpersdag op de Fruithof in Frederiksoord. Je kon dan zelf appels en peren komen rapen om deze vervolgens te laten persen tot heerlijk vers sap. Erg leuk om samen met je kinderen te doen.

Tijdens de open dag werd door Slowfood Nederland een heuse appel-proeverij verzorgd. De opzet was om een aantal oude appelrassen op te nemen in de ‘Ark van de Smaak’. De Ark van de Smaak is een catalogus van kleinschalige kwaliteitsproducten die horen bij een specifieke cultuur, historie of traditie van een streek of land. Genomineerde appelrassen waren o.a. de Ananas Reinette, de Rode van Boskoop en de Princess Noble. Van deze en andere bijzondere fruitrassen kon je de bomen kopen, en kreeg je advies over de verzorging en het onderhoud.

Ook werden er rondleidingen verzorgd. We namen belangstellenden mee over het Struunpad dat door de boomgaard slingert, en lieten je van alles zien en proeven. De imker was aanwezig om uitleg te geven over de bijen. En om te weten welk fruitras je in de tuin hebt staan, dan had je een paar appels of peren mee kunnen nemen. Er was een team van deskundigen aanwezig om ze te determineren.

De Fruitpersdag was van 10.00 – 16.00 uur. Toegang was gratis en wordt in 2019 zeker herhaald! Hou fb en/of de website in de gaten.