Honing uit eigen Hof

Vooral tijdens de woensdagochtend vielen er geregeld buien en was het onaangenaam koud; we waren de afgelopen weken natuurlijk wel verwend wat temperatuur betreft. Hoeveel het precies geregend heeft weten we niet maar wel weinig want als je wat grond wegschopte was die na 1 cm al weer droog.

Deze dag was het dus wél aangenaam om in de druivenkas te werken en een grote ploeg ging in de kas aan de slag met het verwijderen van alle (extra) uitlopers. Tevens werd met de grote klus begonnen om de druiven te krenten. Om dit werk wat makkelijker te maken is voor één tros per stengel gekozen (i.t.t. andere jaren 2 trossen). Het krentwerk wordt dus gehalveerd, want anders komen we niet op tijd klaar.

Voor snoeien en maaien was het te nat, dus werd naast het werk in de kas het snoeihout opgeruimd en de jonge boompjes aangebonden.

Bij een aantal nog niet uitgelopen enten is nu toch eindelijk wat groene steeltjes te zien dus er is nog wat hoop voor de rest.

Van onze tunnelkas (waar de tractoren en andere materieel staat) wordt de deuropening vergroot zodat het geen millimeterwerk meer is hier in te parkeren. Daardoor moest helaas ook een van de ervoor staande leibomen ingekort worden. Op Fruithof Frederiksoord is na veel zoeken nog een enkele pruim en peer gevonden. De appeltjes groeien gestaag door en sommigen krijgen heuse blosjes.

Tijdens de lunch kwamen ook beide imkers langs die op de Fruithof actief zijn. Hun bijenkasten waren inmiddels opgehaald en iedereen kon als bedankje een potje van de verschillende soorten honing uitzoeken.