JOJO WEER

Twee weken geleden heet, vorige week guur en koud met wat regen en woensdag weer heet.
Door de wind afgelopen week is het extra droog geworden en daarom moest er weer eens flink water bij de jonge boompjes gegoten worden.

De appeltjes zijn afgelopen week in omvang wel verdubbeld dat gaat dus wel goed.
Bij slechts één boom (Grafhorster Roem) hebben we de juni-rui geconstateerd. De andere appelbomen dragen zó weinig vruchten dat ze alle appeltjes aan de boom laten hangen.
De spinselmotten hebben zich inmiddels verpopt en zullen in juli/augustus weer als klein motje tevoorschijn komen. Ze brengen maar één generatie per jaar voort, dus voor dit jaar hebben we het weer gehad.

Daar er maar een korte tijdspanne is om de (kas)druiven te krenten werd – evenals vorige week – met een flinke groep weer aan de slag gegaan. Het krenten is helaas nog lang niet klaar.
De vogelaars hebben dit jaar hun laatste ronde op Fruithof Frederiksoord gedaan. Ook de laatste generatie jonge vogels zijn inmiddels uitgevlogen.
Het gras was deze weer flink gegroeid dus moest alles weer eens gemaaid worden. Ook de bosmaaier is de hele dag actief geweest.

Deze week werd er voor het laatst een spuitronde met zwavel gelopen om de schurft op de perenbomen te bedwingen. Dit is goed gelukt. Bijna al de (voorheen) aangetaste perenbomen staan er nu weer fris en maar helaas niet zo fruitig bij (weinig tot geen peren).
Het schoffelwerk in de opkweekhoek is inmiddels een wekelijkse aangelegenheid. Ook de jonge boompjes groeien zó goed dat er nieuwe (langere) stokken bij gezet moeten worden.
Tijdens het werk deze woensdag konden we weer eens genieten van het fraaie concert ditmaal uitgevoerd door de groene kikkers.