LEKKER DAGJE

Bij start woensdag was het nét te fris om buiten te zitten, maar na de koffie was het heerlijk weer om te werken. Deze woensdag stond in de teken van de opkweekhoek; met wel 7 man werd flink doorgewerkt om het nu volledig onkruidvrij te maken, slechte/zieke boompjes te verwijderen, de hard groeiende scheuten aan te binden en het de jonge fruitboompjes opnieuw te labelen.
Anderen gingen de leibomenlaan aanpakken. Het gras tussen de leiperenbomen werd met zeis en bosmaaiers te lijf gegaan, de grasstroken ernaast werd met de tractor weggemaaid.
Ook werd verder gegaan met het snoeien van de beukenhaag om ons terrein.
Ondertussen konden we genieten van de vele soorten bloeiende bloemen in de bloemenlinten.
Je kunt zien dat dit honderden insecten aantrekt.

Ook is te zien dat de appels nu echt groot beginnen te worden. Naar peren en pruimen moet je helaas echt goed zoeken om er eentje te vinden. Wel jammer dat de gehele oogst ervan mislukt is; het voordeel ervan is dat de pruimen- en perenbomen nu alle energie kunnen gebruiken om de knoppen voor komend jaar aan te leggen, wat dan weer een grote oogst kan opleveren. Wie weet.

In één van de pruimenbomen werd nog een nest rupsen gesignaleerd; misschien van de spinselmot?? Maar ze zijn wel erg laat, geel en zonder stippen. Wellicht vlak voor het verpoppingsstadium?
Voor de verkoop van het fruit bij de achteringang van Fruithof Frederiksoord wordt de marktkraam van vorig jaar verruild voor een fraaie blokhut van Larikshout. Hieraan wordt nog hard gewerkt maar bij de start van onze zondagse opening op 6 augustus is deze klaar.