MEER RIJP FRUIT

Het was weer een lekker weertje woensdag en ondanks de vakantieperiode was er een grote opkomst van vrijwilligers.
Appelnieuws: de Gravensteiner en Alton zijn rijp en die hebben
we geplukt. Bij de Alton appel was er een verrassing toen er een hap uitgenomen werd: het vruchtvlees was best rood van kleur. Hij is ook lekker trouwens. De Gravensteiner is pas over één week eetrijp.
Pruimennieuws: we hebben de Early Rivers pruimen geplukt. Helaas hingen hiervan maar een klein mandje vol aan de boom dus deze lekkere pruimen waren zo op. Ook de Japanse pruim Beauty is rijp (jong boompje): bij deze pruim is het vruchtvlees roze. Het is een uiterst sappige pruim, echter de smaak is nogal waterig. Omdat er aan de pruimenbomen zo weinig fruit hangt worden die paar pruimen die eraan hangen wel erg groot; zo is de pruim Yacima wel zo groot als een appel!

In de (verkoop)blokhut werd een tegelvloer gelegd. De inmiddels wekelijkse werkzaamheden werden weer uitgevoerd zoals maaien, schoffelen, op/aanbinden.
De woekerende Springbalsemien werd ook aangepakt.
De kasdruiven beginnen inmiddels te kleuren; bij de buitendruiven moest nodig weer eens gesnoeid worden.
Deze woensdag hadden we veel aanloop en werd het eerste fruit verkocht; ook werd al gebruikt gemaakt van ons aangelegde Boomgaard-wandelpad.
De liefhebbers konden ook al bramen plukken; ook deze zijn dit jaar flink groot.
De kisten geplukte appels werden samen met Fruithof Frederiksoord appelsap afgeleverd bij Biologische kwekerij Kloostertuin in Noordwolde aan de Vallaatweg waar ze ook te koop zijn.