Oktober

Het is oktober en de zomer is nu echt voorbij. De bladeren verkleuren en de dagen worden korter. Voor Fruithof Frederiksoord is oktober een drukke maand. De bomen hangen vol met appels en de vrijwilligers zijn druk met oogsten. Een deel van de oogst wordt verkocht aan bezoekers en kleine ondernemers in de omgeving. Valfruit en het teveel aan appels wordt geperst in de sap pers, die in oktober volop draait.

In oktober zijn er twee open persdagen, op Woensdag 25 oktober en op zaterdag 28 oktober. Op deze dagen bent u welkom om de pers te bezichten en u eigen appels te laten persen. Mocht u zelf geen appels hebben en u wilt toch appelsap laten maken, dan kunt u met kinderen of kleinkinderen deze dag naar de Fruithof komen, door de boomgaard dwalen, appels rapen en laten persen. Zowel onze oude pers als de mobiele pers van Friesland zuid zijn dan aanwezig. Met de oude pers kunnen kinderen helpen bij het persen.

Op Zaterdag 14 oktober 2017 wordt de Wereldvoedseldag gehouden in De Tuinen van Frederiksoord en ook u bent van harte welkom. Voor meer informatie over deze dag, klik hier.

Vanaf woensdag 1 november 2017 starten wij de verkoop van onze bomen uit de volle grond. Een groot aantal appels, peren en pruimenrassen staan in onze opkweekhoek te wachten op een mooie plaats in  uw  tuin of boomgaard. Wij kunnen u adviseren bij het kiezen van de juiste soort.