TOTAAL ANDER WEER

Afgelopen zaterdag hebben we de cursus WINTERSNOEI APPEL/PERENBOMEN gegeven. De cursus was goed bezocht: veel enthousiaste cursisten. Tijdens het praktijkgedeelte ’s-middags was het wel koud, maar de leergierigheid van de deelnemers won het van de koude.
Deze woensdag was het weer veel vriendelijker. We begonnen wel koud en wit met -0,5 ℃
maar al snel liep de temperatuur op naar + 14,5 ℃ . Onze meest koudebestendige vrijwilliger liep zelfs al in T-shirt rond.
De paardenmestbulten werden deze keer aangepakt.
Met voorlader en mestverspreider zijn binnen 1 dag beide bulten over Fruithof Frederiksoord onder de fruitbomen verspreid inclusief de opkweekhoek.
Verder werd er weer flink gesnoeid.
Ook het laatste enthout werd geknipt voor onze cursus ENTEN op zaterdag 4 maart en voor onze Open Dag óók op 4 maart a.s.
Voor de cursus ENTEN kunt u zich nog opgeven.
Als je goed kijkt dan zie je op de foto (knippen enthout) dat zelfs een ervaren snoeier nog met zijn snoeimes in zijn (linker)hand kan knippen; gelukkig werd hij goed verbonden door een andere vrijwilliger met eerste-hulp ervaring.
Het mooie weer gaf aanleiding te zoeken naar de eerste lenteverschijnselen. Dat viel nog een beetje tegen. Wel bleken de bloemknoppen van de mirabellenbomen al flink aan het zwellen te zijn.
Als laatste actie van de dag werden nog een flink aantal pakken Fruithof appelsap ingeladen voor de winkel van de biologische tuinderij Kloostertuin aan de Vallaatweg te Noordwolde.