Ziekten en plagen, natuurlijk bestrijden

Begrijpelijke en leesbare informatie over het bestrijden van ziekten en plagen bij de fruitteelt voor de niet professionele fruitkweker

Het boek kost € 29,95
De verzendkosten in Nederland bedragen 6,95 euro.
Naar Europa zijn ze 9,00 euro zonder Track & Trace of 13,00 euro met Track & Trace.
Wij verzenden het pakket volgens uw wens.


Enten en Oculeren.

Geïllustreerde handleiding voor het vermeerderen van fruitrassen en het omenten van volwassen boomkronen.

De brochure kost € 7.50, inclusief portokosten.

Oude Fruitbomen in Nieuwe Tuinen.  3e druk

Overzicht van de eigenschappen van 91 appels, 63 peren en 29 pruimen die van belang zijn voor het kiezen van aan te planten bomen.

De brochure kost € 17.95, inclusief portokosten.

Pomologia Batava

Mathieu van Noort 1830. Een uitgebreide beschrijving van 84 appel- en perenrassen die rond 1830 in Nederland geteeld werden. Prachtig door een ervaren schilder met lithografische platen geïllustreerd. Niet alleen de vrucht maar ook een doorsnede met klokhuis is afgebeeld. Deze publicatie geeft informatie over het Nederlandse fruitassortiment in de 110 jaar die liggen tussen de boeken van Knoop en de Nederlandsche Boomgaard!

De CD-rom kost € 18.-- inclusief portokosten

Pomologia en Fructologia,

Johann Hermann Knoop 1758 en 1863. Geïllustreerd met hand-gekleurde platen.  Het boek "Pomologia" bevat 12 appelplaten met 103 afgebeelde en 125 beschreven appelrassen en 8 perenplaten met 82 getekende en 92 beschreven perenrassen.

De CD-rom kost € 18.-- inclusief portokosten

De Nederlandsche Boomgaard deel 1,

Nederlandsche Vereeniging tot Regeling en Verbetering der Vruchtsoorten 1868. Een uitgebreide beschrijving van 116 appelrassen die rond 1850 voor Nederland belangrijk waren. Prachtig geïllustreerd met lithografische platen waarop niet alleen de vrucht maar ook een doorsnede met klokhuis is afgebeeld.

De CD-rom kost € 18.-- inclusief portokosten

De Nederlandsche Boomgaard deel 2,

Nederlandsche Vereeniging tot Regeling en Verbetering der Vruchtsoorten 1868. Een uitgebreide beschrijving van 70 peren-, 24 pruimen-, 8 abrikozen-, 4 perzik- en 32 kersenrassen die rond 1850 voor Nederland belangrijk waren. Prachtig geïllustreerd met lithografische platen waarop niet alleen de vrucht maar ook klokhuis en pit zijn afgebeeld.

De CD-rom kost € 18.-- inclusief portokosten

100 Aepfelsorten,

Wilhelm Lauche 1882 en 1883. Een prachtig geïllustreerde Duitstalige uitgave waarin honderd belangrijke Europese appelrassen beschreven worden. Behalve zijaanzicht en doorsnede van de vrucht worden hier zelfs de bloemen afgebeeld!

De CD-rom kost € 18.-- inclusief portokosten

100 Birnensorten,

Wilhelm Lauche 1882 en 1883. Een prachtig geïllustreerde Duitstalige uitgave waarin honderd belangrijke Europese perenrassen beschreven worden. Behalve zijaanzicht en doorsnede van de vrucht worden hier zelfs de bloemen afgebeeld!

De CD-rom kost € 18.-- inclusief portokosten

Het Fruit uit Flora en Pomona,

Pomologische Vereniging te Boskoop 1875. De inmiddels van naam veranderde NVRVV kondigde al in "De Nederlandsche Boomgaard deel 2" een aanvullende publicatie van niet opgenomen en in die tijd moderne rassen aan.

De CD-rom kost € 18.-- inclusief portokosten

Nederlandsche Fruitsoorten,

De Nederlandsche Heide Maatschappij 1942. Een gedetailleerd en met prachtige kleurenplaten geïllustreerd overzicht van de rond de dertiger jaren van de twintigste eeuw in Nederland geteelde fruitrassen. Beschreven worden 80 appels, 52 peren en 12 pruimen.

De CD-rom kost € 18.-- inclusief portokosten