CURSUS ZOMERSNOEI

Op zaterdag 17 augustus 2019 a.s. geven we weer onze cursus Pruimensnoei.
Pruimensnoeien is een vak apart. Bij ons leert u de kneepjes van dat vak. Aanmelden kan nog via cursusfruithof@gmail.com. Er zijn nog enkele plaatsen vrij.

Op zaterdag 24 augustus 2019  geven we weer onze cursus Zomersnoei Appel- En Perenbomen.
De zomersnoei is belangrijk om ‘licht en lucht’ in de boom te krijgen. Bij ons leert u de kneepjes van het vak. Aanmelden kan nog via cursusfruithof@gmail.com. Er zijn nog enkele plaatsen vrij.

Onze eerste zondagsopening dit jaar was geslaagd. Veel bezoekers kwamen deze zondag langs voor informatie, maar vooral om onze boomgaard vol met appels te bekijken. Via een wandeling over ons nieuwe 2 km lange wandelpad konden ze genieten van alle mooie plekjes in onze boomgaard.

Onze appelboom Ribston Pippin was flink aangetast door takschurft. Deze kreeg een intensieve behandeling: twee vrijwilligers zijn een hele tijd bezig geweest alle aangetaste takken eruit te knippen.
Door de erg harde wind in de afgelopen dagen is helaas onze pruimenboom: Imperiale Ottomane volledig uit elkaar gescheurd. Deze was op 2 meter hoogte geënt en daar dadelijk in 3 takken verdeeld. Door deze V-vertakkingen is zo’n boom erg gevoelig voor uitscheuren van deze takken.
Zelf een volwassen boom heeft hier dus last van zoals we helaas bij ons moeten constateren.
Wanneer je de gesteltakken 10cm boven elkaar laat uitgroeien
heb je van uitscheuren geen last.