Meld je aan voor de cursus cider maken!

Cider maken is een ambacht, het is veel breder dan een vak, het gaat om de ultieme vakbeheersing die in de praktijk geleerd is (kennis, vaardigheden en ontwikkeling). Het maken van cider die jezelf lekker vindt of een vooraf bepaalde smaak bereiken is best lastig.

Voor deze cursus heeft de Fruithof samenwerking gezocht met een professionele cidermaker en deskundige, Bernd Wondergem. Hij heeft een cursus ontwikkeld volgens het zogenaamde meester-gezel principe: het leren door doen.

Bernd heeft zijn opleiding als cider- en wijnmaker onder andere genoten bij de University of California. Hij heeft een eigen ciderboomgaard met speciale appel- en perenrassen voor de cider en een kleine wijngaard, samen genaamd Het Hamerstuk. Bernd werkt ambachtelijk, hij gebruikt geen kunstmatige smaaktoevoegingen, en houdt van het maken van een gevarieerd aanbod aan cider.

De cursus is op drie dagen: 28 augustus, in oktober en in maart/april 2022. Kijk voor meer informatie op de Fruithof website bij ‘cursussen en opleidingen’.