Over de Fruithof

De Fruithof Frederiksoord is een levend museum in de buitenlucht. De parkachtige omgeving van de Fruithof bestrijkt een complex van 8 hectare, waar kleinere boomgaarden, omringd door bomen en struiken vol bloemen, bessen en bottels plaats bieden aan zo’n 800 verschillende historische fruitrassen, ons cultureel erfgoed, welke samen een belangrijke genenbank vormen.

Al deze waardevolle oude rassen dreigen zonder de Fruithof uit ons landschap en het schap van de supermarkt te verdwijnen.

Vrijwilligers

Fruithof Frederiksoord is een stichting en al het werk wordt gedaan door een enthousiaste en toegewijde groep vrijwilligers.

De vrijwilligers hebben een achtergrond als kweker, hovenier of agrariër, maar er zijn ook vrijwilligers zonder ervaring in het ‘groen’. Ze krijgen een praktische opleiding tijdens het werk op Fruithof Frederiksoord.

Lijkt het u ook wat om ons te helpen als vrijwilliger? Stuur dan een mail naar info@fruithof-frederiksoord.nl

Fruithof Frederiksoord is ook open voor bezoekers. Bij het Museum de Proefkolonie kunt u voor 3,50 euro een toegangskaartje kopen. Daarop staat een code vermeld waarmee u hek kunt openen. Bij het toegangskaartje krijgt u ook de Struunkaart, waarmee u het Struunpad kunt wandelen. Voor gezinnen met kinderen is er een speciale struunkaart met leuke vragen en opdrachten. In het ‘self-service’ winkeltje kunt u fruit zelf afwegen en afrekenen. Zelf rapen kan ook!

Wilt u alleen langskomen om fruit te kopen, dan kan dat ook. Wij zijn op elke woensdag aanwezig vanaf 9.30 uur tot 14.30 uur.

Meld van te voren of u langs wilt komen, want dan kunnen we het hek voor u open doen.

[A03] - Beurré van den Ham

Foto genomen 19-04-2017

Collectie

Appel 434
Peer 297
Pruim 64
Kweepeer 7
Totaal 802